Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

deser ryżowy z owocami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szkl.
mleko 1/2 l.
cynamon Prymat
owoce sezonowe 1/2 kg.
kefir 1/2 l.
cukier waniliowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: deser ryżowy z owocami

ryż ugotować na sypko na mleku z dodatkiem soli i cukrem waniliowym,po ugotowaniu odstawić aby napęczniał,owoce świeże umyć jeśli są mrożone to rozmrozić jak z puszki to osączyć,połowę owoców rozgnieść widelcem lub zmiksować blenderem dodać do sosu kefir lub maślankę ewentualnie jogurt naturalny osłodzić do smaku cukrem lub cukrem waniliowym dokładnie wymieszać aby cukier się rozpuścił,ryż przełożyć na talerze polać sosem posypać cynamonem a wierzch ozdobić owocami,danie smakuje zarówno na ciepło jak i zimno dzięki temu można je przyrządzać z różnymi owocami nie tylko sezonowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 04.03.2013 14:08
bardzo fajny pomysł
Motorek 16.02.2013 10:14
smaczny i zdrowy
IKrakowianka 14.03.2012 20:47
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak