Sposób przygotowania

Ziemianki obrać, pokroić w dość grube plastry. Krajaczem do frytek pokroić ziemniaki w karbowane słupki. W garnku dobrze rozgrzać olej (powinno go być ok. 3/4 garnka). Smażyć frytki niewielkimi porcjami do czasu, aż się zrumienią, po czym wyjmować łyżką cedzakową. Wyłożyć na papierowy ręcznik kuchenny, odsączyć z tłuszczu. Posypać solą i zaraz podawać.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    frytki mogę jeść bez końca, więc...proszę nie kusić :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !