Sposób przygotowania

Obierz i opłucz warzywa.Oczyść pieczarki (najlepiej wytrzyj je papierowym ręcznikiem lub małym ostrym nożykiem zdejmij skórkę z kapeluszy), a następnie pokrój je w cienkie plasterki.Cebulę posiekaj.Czosnek przeciśnij przez praskę.Marchewkę pokrój w jak najdrobniejszą kosteczkę lub zetrzyj na tarce.Na patelni lekko rozgrzej olej.Najpierw zeszklij cebulę i czosnek.Następnie dodaj marchewkę, a na koniec dosyp plasterki pieczarek.Wymieszaj i na silnym ogniu smaż 2-3 minuty.Zmniejsz płomień i całość duś jeszcze 4 minuty.Dodaj mięso i mieszając smaż aż będzie miało konsystencję kaszki.Do podsmażonych składników dodaj koncentrat pomidorowy lub puszkę rozdrobnionych pomidorów.Wymieszaj.Dopraw solą, pieprzem i ziołami.Całość zalej gorącym bulionem i na wolnym ogniu duś pod przykryciem około 20 minut.Na koniec ewentualnie sos ponownie dopraw.W dużym garnku zagotuj 3 l. wody, posól.Możesz dodać łyżeczkę masła lub oliwy-makaron nie wykipi!.Ugotuj według czasu podanego na opakowaniu.Odcedź, natychmiast przełóż na talerze, polej sosem, posyp startym serem żółtym i natychmiast podawaj.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !