Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szybkie ciasto

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 7 szt
mąka 7 łyż
mąka ziemniaczana 3 łyż
mąka krupczatka 1 łyż
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 0,75 szkl
masa: budyń waniliwowy 3 szt
mleko 1 l
cukier puder 0,75 szkl
ajerkoniak 4 kieliszki
masło 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: szybkie ciasto

z mleka i budyni gotujemy budyń doając do mleka cukier . Studzimy. W tym czasie ucieramy całe jajka z cukrem a gdy podwoją swoją objętośc dodajemy przsiane mąki i proszek peiczemy dwa biszkopty. Masło ucieramy i dodajemy ajerkoniak gdy uzyskamy masę puch dodajemy budyń mieszamy. Ostudzone biszkopty przekłdamy masą wierzch posypujemy cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta14 13.02.2012 16:36
mniam pychotka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak