Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab faszerowany morelami i żurawiną

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1,5 kg
morele suszone kilka
czosnek 3 ząbki
cebula biała 1 sztuka
Przyprawa do pieczeni i mięs duszonych Prymat do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Schab faszerowany morelami i żurawiną

Kroki postępowania

1
Schab zamarynować w marynacie z oliwy, pieprzu i przyprawy do pieczeni oraz czosnku pokrojonego w plasterki. Marynować ok 3 godziny w chłodnym miejscu.
Krok 1 - Schab faszerowany morelami i żurawiną foto
2
Następnie w mięsie zrobić kieszeń i nafaszerować morelami i żurawiną.
Krok 2 - Schab faszerowany morelami i żurawiną foto
3
W brytfannie nagrzać oliwę i odsmażyć schab z każdej strony , a następnie dolać wody i dodać pokrojoną cebulę i duśić pod przykryciem do miękkości.
Krok 3 - Schab faszerowany morelami i żurawiną foto
4
Pyszne mięsko zarówno ciepło jak i na zimno.
Krok 4 - Schab faszerowany morelami i żurawiną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

manaika 02.06.2012 10:37
pycha
ilka_86 15.04.2012 10:17
uwielbiam takie mięso:)
Zoso 05.03.2012 21:08
boskie mięsko
iknbozka 19.02.2012 19:07
mniam
zuzanna_z 16.02.2012 12:45
super
Monia87 12.02.2012 19:00
Połączenie mięsa i owoców bardzo mi pasuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak