Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placek agi

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier 1/2 szkl
mąka pszenna 1/2 szkl
mąka ziemniaczana 1/2 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
Krem:
serek homogenizowany 2 szt
galaretka truskawkowa 2 szt
śnieżka 1 opakowanie
cukier 4 łyżki
śmietana 30% 500 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: placek agi

białka ubić z cukrem na sztywną pianę dodać żółtka mieszając i dodawać stopniowo maki na przemian razem z proszkiem do pieczenia mieszając piec w piekarniku biszkopt ok 45 minut w temp 180*c KREM galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie i odstawić aby stężała śmietanę ubić dodać cukier wymieszać dodać do tego serki i śnieżkę wymieszać wlać galaretkę i odstawić do lodówki biszkopt przekroić wzdłuż i dolny biszkopt wysmarować kremem i na wierzch włożyć drugi blat biszkoptu i na wierzch posypać cukrem pudrem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak