Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowy z jagodami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
margaryna 1 kost
cukier 3 łyżki
żółtka jaj 4 szt
mąka 3 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
Masa serowa
smietana 18% 1 szkl
cukier puder 0,5 szkl
cukier waniliowy 1 opak
żółtko jajek 1 szt
cukier kryształ 3 łyżki
masa jagodowa
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
jagody 30 mrożone
twaróg 50 (zmielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Serowy z jagodami

Kroki postępowania

1
CIASTO:
Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia przesiać do miski, dodać żółtka, cukier i margarynę, zagnieść ciasto
Krok 1 - Serowy z jagodami foto
2
podzielić na 2 części, włożyć do lodówki na 30 minut.
Wyłożyć pierwszą część ciasta do brytfanny wysmarowanej tłuszczem. Piec w piekarniku w 180 stop,ok.25 minut. Drugą część ciasta upiec w ten sam sposób.
Krok 2 - Serowy z jagodami foto
3
MASA SEROWA: Twaróg zmiksować z cukrem waniliowym, cukrem pódrem i żółtkiem. śmietanę dobrze schłodzoną ubić z cukrem kryształem, dodać do masy serowej, dobrze zmiksować.
Krok 3 - Serowy z jagodami foto
4
MASA JAGODOWA: Jagody przełożyć do rondla, gotować z dodatkiem cukru.ok 3 minuty. żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody, połowę dodać do kremu, resztę do jagód.
Krok 4 - Serowy z jagodami foto
5
PRZEŁOŻENIE CIASTA: Ciasto masa serowa masa jagodowa ciasto Wierzch ciasta posypać cukrem pudrem. Można też lekko wierzch ciasta posmarować masą jagodową i posypać cukrem
Krok 5 - Serowy z jagodami foto
6
Gotowe ciasto pokroić na talerz
Krok 6 - Serowy z jagodami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 12.02.2012 14:46
mniam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak