Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z jabłkami na gorąco

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4
masło 100 g
cukier 60 g
migdały w płatkach 2 łyżeczki
smietane 4 łyżki
listki świeżej mięty 4 listki
troszkę masła
winogrona zielone 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z jabłkami na gorąco

Jabłka umyć , pokroić w cząstki i czyścić z nasion . Winogrona przekroić na pół i usunąć pestki . Tak przygotowane owoce smażyć krótko na rozgrzanym maśle , Dodać cukier i migdały. Smażyć jeszcze chwilę , aż cukier się nie rozpusćic . Owoce podawać na gorąco z dodatkiem śmietany świeżej mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kanu83 02.05.2012 10:57
ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak