Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki pieczone na złoto

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
białko 1
mąka 4 łyżki
kminek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki pieczone na złoto

Ziemniaki obieramy, myjemy i wycieramy w ściereczkę. Obtaczamy każdy kartofel w białku, a potem w mące wymieszanej z kminkiem. Pieczemy pół godziny w temperaturze 220 C. Powinny być złote jak racuchy. Podajemy je ze śledziem w śmietanie, z dodatkiem jabłka i cebulki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna138 21.02.2012 21:39
pycha
Wafelek2601 21.02.2012 10:41
Świetny dodatek do obiadu
Justyna87 13.02.2012 23:23
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak