Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka orzechowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 30 dag
masło 20 dag
cukier puder 15 dag
żółtko jajek 1 sztuka
śmietanka 3 łyżki
lukier do dekoracji
POSYPKA do dekoracji
orzechy laskowe 15 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka orzechowe

Kroki postępowania

1
Wymieszać wszystkie składniki (oprócz tych do dekoracji). Uformować kulę z ciasta, owinąć folią aluminiową i włożyć do zamrażarki na 10 minut.
Krok 1 - Ciasteczka orzechowe foto
2
Rozwałkować ciasto i wykrawać z niego różne kształty.
Krok 2 - Ciasteczka orzechowe foto
3
Wykrawane ciasteczka ułożyć na blasze na papierze do pieczenia. Piec w temperaturze 180 st. C aż ciastka się zarumienią (ok. 12 minut).
Krok 3 - Ciasteczka orzechowe foto
4
Upieczone ciasteczka polać lukrem i obsypać posypką.
Krok 4 - Ciasteczka orzechowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 26.12.2012 11:13
super
eliza135 02.10.2012 09:13
uwielbiam
smakowita 29.07.2012 15:46
pychotka !
Mati13 13.07.2012 19:31
bardzo apetyczne
olkaaa 29.05.2012 08:02
fajne
Marzena34 17.02.2012 21:31
smaczne,ładne iszybkie
ankaryba 14.02.2012 15:57
pyszne!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak