Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skórka pomarańczowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1 kg skórki zdjętej z pomarańczy
3/4 kg cukru
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Skórka pomarańczowa

Skórkę zdjętą z pomarańczy włóż do miski, zalej zimną wodą. Powinna się moczyc 2 dni - wodę należy zmieniac 2-3 razy na dobę.Wymoczoną skórkę włóz do garnka z wrzątkiem, gotuj 5 min. Odcedź na druszlaku, przestudź, pokrój w kostkę. W garnku zagotuj 2 szklanki wody, wsyp cukier, mieszaj, aż się rozpuści. Do syropu włóż pokrojoną skórkę, zmniejsz płomień, gotuj na małym ogniu ok. 1 godziny aż kawałki skórki staną się szkliste. Dodaj do garnka i dokładnie wymieszaj sok wyciśnięty z połowy małej cytryny. Gotową, jeszcze gorącą skórkę wkłądaj do słoików, zakręc, postaw w chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 23.07.2011 10:30
super
Klaudia007 31.07.2010 09:20
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak