Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z pitą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka mała
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat
marchewka mrożona
groszek mrożony
kapusta pekińska 3 liście
kukurydza w puszce
koncentrat pomidorowy

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z pitą

Mięso oczyścić i pokroić w kostkę. Wrzucić na rozgrzany olej, oprószyć przyprawą myśliwską. Gdy się przyrumieni, dorzucić mrożone warzywa (wg uznania), posiekaną pekinkę i garść kukurydzy. Wymieszać i dusić kilka min na małym ogniu. Doprawić łyżeczką koncentratu. Podawać z plackami pita.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula5 11.03.2012 15:13
pyszne
elzbietar64 08.03.2012 18:33
uwielbiam wszystkie dania z kurczakiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak