Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Do nadania formy wykorzystałam 2 formy-rynienki.

Na samym początku rozpuściłam kostkę rosołową w litrze gorącej wody, dodałam żelatynę. Musiała nieco przestygnąć.
Twarożek wymieszałam z jogurtem, drobno posiekaną cebulą i rzodkiewką (kilka rzodkiewek zostawiłam), przyprawiłam do smaku.
Na dnie foremek ułożyłam plasterki rzodkiewek (tych kilku odłożonych) i zalałam cieniutką warstwą bulionu z żelatyną. Odstawiłam do lodówki do zastygnięcia.

Następnie nakładałam twarożek na plasterki szynki, zwijałam w rulonik i układałam w blaszce. Zalewałam galaretą i do lodówki.
Kolejna warstwa szynek i znów galareta.

Moja uwaga:
--> Robiłam w dwóch foremkach więc szło dosyć szybko - najpierw zalewałam warstwę rzodkiewek w 1.foremce i wkładałam ją do lodówki. Wtedy zabierałam się za tą samą czynność z 2.foremką.
Gdy 2.chowałam do lodówki, galareta w blaszce nr1 już była stężona.




I tak na przemian z każdą kolejną warstwą..


Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    fajna przekąska
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !