Sposób przygotowania

schab umyć osuszyć papierowym ręcznikiem natrzeć solą,pieprzem oraz papryką zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na 2godz.cebulę obrać posiekać,śliwki umyć usunąć pestki pokroić,rozgrzać tłuszcz i podsmażyć mięso na złoty kolor z każdej strony włożyć do naczynia żaroodpornego,na pozostałym tłuszczu od pieczenia mięsa zeszklić cebulę dodać śliwki wymieszać i chwilę smażyć a następnie obłożyć nimi schab wstawić do piekarnika na 200st.i piec ok.1,5godz.po tym czasie mięso wyjąc i pokroić w plastry a śliwki zmiksować blenderem wyłożyć je na półmisek układać na nich pokrojony w plastry schab i podawać z ziemniakami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !