Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab w śliwkach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki węgierki 3/4 kg.
cebula
mąka 1 łyżka
masło 1 łyżka
sól i pieprz
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
schab bez kości 1 (środkowy)
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: schab w śliwkach

schab umyć osuszyć papierowym ręcznikiem natrzeć solą,pieprzem oraz papryką zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na 2godz.cebulę obrać posiekać,śliwki umyć usunąć pestki pokroić,rozgrzać tłuszcz i podsmażyć mięso na złoty kolor z każdej strony włożyć do naczynia żaroodpornego,na pozostałym tłuszczu od pieczenia mięsa zeszklić cebulę dodać śliwki wymieszać i chwilę smażyć a następnie obłożyć nimi schab wstawić do piekarnika na 200st.i piec ok.1,5godz.po tym czasie mięso wyjąc i pokroić w plastry a śliwki zmiksować blenderem wyłożyć je na półmisek układać na nich pokrojony w plastry schab i podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 14.05.2012 09:40
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak