Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pływające jajka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat wg uznania
cebula 1/2 sztuki
ocet balsamiczny kilka kropli
masło 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pływające jajka

Kroki postępowania

1
Do silikonowych foremek do gotowania jajek wbić po 1 jajku.
Krok 1 - Pływające jajka foto
2
Cebulę pokroić w kostkę, posypać na jajka, oprószyć solą, świeżo zmielonym pieprzem i przyprawą do kurczaka,skropić octem balsamicznym, dodać po trochu masła.
Krok 2 - Pływające jajka foto
3
Do garnka wlać wodę (tyle, żeby foremki mogły się w niej unosić) i zagotować. Do wrzątku włożyć ostrożnie foremki z jajkami.
Krok 3 - Pływające jajka foto
4
Gotować tak długo, aż jajka osiągną odpowiednią konsystencję.
Krok 4 - Pływające jajka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smerfetka79 15.05.2012 22:21
świetne:))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak