Sposób przygotowania

Do małego garnuszka wlać śmietanę i dodać masło.Podgrzewać tak długo aż masło się stopi.Kokos wymieszać z cukrem pudrem,wlać stopione masło ze śmietaną i dodać aromat rumowy.Wszystko razem wymieszać i uformować kulki wielkości orzecha włoskiego(trzeba każdą kulkę dobrze ugnieść w dłoni).Ułożyć na blaszce lub na tacce i dobrze schłodzić w lodówce.Czekoladę połamać i przełożyć do miseczki i stopić nad parą.Dobrze rozmieszać.Każdą kulkę nadziać na wykałaczkę i obtoczyć w stopionej czekoladzie.Ułożyć na papierze do pieczenia i poczekać aż czekolada na pralince stężeje.Można przełożyć do pudełeczka ozdobnego i przechowywać w lodówce.Niestety moje nie doczekały się ozdobnego pudełka,zostały pochłonięte przez łasuchów prosto z blaszki.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    tom

    pychotka !
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszniutki deser !
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    takie domowe świetne
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    muszą być smaczne.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    rewelacyjne słodkości
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Świetny pomysł na domowe czekoladki.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Joanna23

    pyszności.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    małe słodkie co nie co ...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !