Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w boczku

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczek 10 plastry
gruszki 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w boczku

1. Gruszki umyć, obrać i wydrążyć z nich gniazda nasienne.
2. Boczek pokroić na bardzo cienkie plastry, którymi zawijać gruszki, gdy boczek nie
chce się do gruszek przykleić, użyć wykałaczek tak aby podczas pieczenia nie odpadł.
Ubrane w boczek gruszki włożyc do piekarnika nagrzanego do 180 zt C na ok 10 min,
3.
aż boczek się zrumieni.
4. Podawać na zimno lub od razu po wyciągnięciu z piekarnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 23.07.2012 22:16
ciekawe połączenie
tom 11.02.2012 22:15
super!
caralajna 11.02.2012 21:25
piękne zdjęcie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak