Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodkie śnieżynki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąki pszennej 500 g
masła schłodzonego 1/4 kostki
miodu wielokwiatowego 1 szklanka
przyprawy do ciasteczek korzen 1 opakowanie
cukier kryształ 5 łyżek
lukier 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Słodkie śnieżynki

Mąkę przesiewamy na stolnicę przyprawę do ciasteczek korzennych. Robimy wgłębienie i wlewamy do niego płynny miód i margarynę pokrojoną na mniejsze kawałki. Ugniatamy ciasto aż będzie gładkie. Rozwałkowujemy. Jeśli będzie się kleiło podsypujemy mąką. Foremką wycinamy ciasteczka.Ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 160 C około 15 minut. Po upieczeniu odstawiamy aż ostygną i dekorujemy lukrem i cukrem. Odstawiamy aż lukier stwardnieje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 12.02.2012 09:29
dziękuję :)
czekoladka_m 11.02.2012 19:22
Zgadzam się piękne...
SmacznaPyza 11.02.2012 19:07
cudne są
1j1o1l1a1 11.02.2012 18:17
ładne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak