Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa czekoladowa do ciasta

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada 1,5 tabliczki
kawa rozpuszczalna 1 łyżka
masło 250 g
cukier puder 10 dkg
żółtka jaj 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Masa czekoladowa do ciasta

Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę.
Masło utrzeć na puszysty krem, dodać masę żółtkową.
Czekoladę stopić na parze,dodać do masy żółtkowej połączonej z masłem, wymieszać.
Do masy dodać kawę rozpuszczalną, dobrze zmiksować.
Gotową masą przekładać ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 12.02.2012 15:08
pyszny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak