Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mefarka z bobu na zimno

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bób 1/2 kg
olej 5 łyżek
sól
pieprz
tymianek
jajko 3
gałka muszkatałowa 1 1/2 łyżeczki
cynamon
chili Prymat
sok z cytryny 1/2 szt
mięso mielone wołowe 75 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Mefarka z bobu na zimno

Bób wsypać do garnka, wlać 1/2 szklanki wody i 3 łyżki oleju, przyprawić solą, pieprzem i tymiankiem.Gotować na małym ogniu aż warzywo będzie miekkie, dodac w razie potrzeby troche wody. Dwie lyzki oleju rozgrzac na duzej patelni, wlozyc mieso, podgrzewac chwile.Wsypujemy przyprawy, sól pieprz i wlewamy tyle wody aby przykryć cale mieso.Dusimy aż bedzie mieso miekkie. Mięso łączymy z bobem lekko rozgniatajac widelcem. Wbijamy jaja i mieszamy, czekamy aż jajka sie zetną.Przekładamy na półmisek i pozostawiam do wystudzenia. Spróbować, jak trzeba to doprawiam do smaku.Potrawe podajemy na zimno pokropiona sokiem z cytryną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak