Sposób przygotowania

Bób wsypać do garnka, wlać 1/2 szklanki wody i 3 łyżki oleju, przyprawić solą, pieprzem i tymiankiem.Gotować na małym ogniu aż warzywo będzie miekkie, dodac w razie potrzeby troche wody. Dwie lyzki oleju rozgrzac na duzej patelni, wlozyc mieso, podgrzewac chwile.Wsypujemy przyprawy, sól pieprz i wlewamy tyle wody aby przykryć cale mieso.Dusimy aż bedzie mieso miekkie. Mięso łączymy z bobem lekko rozgniatajac widelcem. Wbijamy jaja i mieszamy, czekamy aż jajka sie zetną.Przekładamy na półmisek i pozostawiam do wystudzenia. Spróbować, jak trzeba to doprawiam do smaku.Potrawe podajemy na zimno pokropiona sokiem z cytryną.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !