Sposób przygotowania

Ser żółty włożyć do woreczka i wraz z woreczkiem do wrzątku, by porządnie zmiękł.
W tym czasie przygotować masę:
Najlepiej na talerzu rozgnieść widelcem pół kostki masła i wymieszać z serkiem topionym. Do tego dodać drobno pokrojoną w kosteczkę paprykę (1/3 szt) i jednego ogórka. Wszystko razem wymieszać ze sobą tworząc masę.

Miękki ser żółty wyjąć z wody i bardzo szybko rozwałkować na dość cienki placek (trzeba to robić szybko, bo ser szybko zastyga). Posmarować rozwałkowany placek farszem i zwinąć w roladę. Najlepiej zawinąć całość w folię spożywczą lub aluminiową, by całość porządnie związało i włożyć do lodówki by ser się schłodził i stężał.

Rolada gotowa :) życzę smacznego!!!!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    interesujące :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    takiej rolady nigdy nie jadłam, ale jest ciekawa :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !