Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada serowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser żółty 35 dkg
serek topiony 1 kostka
masło 0,5 kostki
papryka 1/3 szt
ogórek konserwowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada serowa

Ser żółty włożyć do woreczka i wraz z woreczkiem do wrzątku, by porządnie zmiękł.
W tym czasie przygotować masę:
Najlepiej na talerzu rozgnieść widelcem pół kostki masła i wymieszać z serkiem topionym. Do tego dodać drobno pokrojoną w kosteczkę paprykę (1/3 szt) i jednego ogórka. Wszystko razem wymieszać ze sobą tworząc masę.

Miękki ser żółty wyjąć z wody i bardzo szybko rozwałkować na dość cienki placek (trzeba to robić szybko, bo ser szybko zastyga). Posmarować rozwałkowany placek farszem i zwinąć w roladę. Najlepiej zawinąć całość w folię spożywczą lub aluminiową, by całość porządnie związało i włożyć do lodówki by ser się schłodził i stężał.

Rolada gotowa :) życzę smacznego!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 02.03.2012 08:59
muszę spróbować
Izabela/bella81 12.02.2012 09:32
takiej rolady nigdy nie jadłam, ale jest ciekawa :)
1j1o1l1a1 11.02.2012 18:05
interesujące :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak