Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina z suszonymi morelami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

suszone morele 20 g
olej 4 łyżki
rodzynki 2 łyzki
Goździki całe Prymat 2 szt
sól 1 i 1/2 łyżeczki
cynamon 1/2 łyżeczki
ZIEMNIAKI POKROJONE W PLASTRY 3 szt
woda 1 i 1/4 szkl
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Goździki całe Prymat 1/2 łyżeczki
cielęcina bez kości 0,5 z udźca
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina z suszonymi morelami

Owoce namoczyć na noc w zimnej wodzie. Mięso pokroić na 4 plastry. Olej rozgrzewamy i smażymy cebulę na złoty kolor. Dodajemy morele ,7 łyżek wody, rodzynki, goździki, cukier, sól cynamon, i pieprz, dokładnie mieszamy. Układamy na cebuli i owocach pokrojone ziemniaki na to mięso i zalewamy wodą. Doprowadzamy do wrzenia, przykrywamy , zmniejszamy płomień i dusimy aż mięso będzie miękkie a sos zgęstnieje(czyli ok 1 godz).Potrawę można podawać z ryżem świeżym pieczywem oraz sałatką.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak