Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy z makiem zawsze się udają!

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 900 g
białka z jaj 11 szt
mak 40 g
cukier waniliowy
pergamin lub masło

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy z makiem zawsze się udają!

Białka schłodzone ubijamy oraz stopniowo dodajemy cukier.Do ubitej na sztywno piany dodajemu cukier waniliowy i mak. Szybko mieszamy wszytsko razem, a następnie formujemy bezy(ja używam do tego dekoratora cukierniczego)w jakim tylko chcemy kształcie na brytfanie wyłożonej pergaminem lub wysmarowanej masłem.Pieczemy w nagrzanym piekarniku 150C przez 30-40min.Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 11.02.2012 19:09
szkoda że nie ma zdjęcia - ciekawa jestem jak wyglądają ...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak