Sposób przygotowania

Ser zemleć lub zetrzeć na tarce. Dokładnie wymieszać z jajkiem, łyżką cukru i mąką. Masę wyrobić, uformować gruby wałek, spłaszczyć, a następnie pokroić na ukośne kawałki. Leniwe pierogi wrzucać na wrzącą, lekko osoloną wodę. Gotować 2 minuty od momentu wypłynięcia. Ostrożnie wyjąć łyżką cedzakową. Polać bułką tartą zrumienioną na maśle.Posypać resztą cukru.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renata22

    lubię takie ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    uwielbiam leniwe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    cała moja rodzina je uwielbia
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna138

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    emeslive

    To jest pyszne, przypominają mi się smaki z dzieciństwa!
  • 3
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    lubię to

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !