Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Niebiańska zupa morelowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

morele dojrzałe wydrylowane 0,5 kg
mleko tłuste 1 l
śmietanka 1 szkl
cukier puder 150 g
kasza manna 3 łyżki
cynamon
sok i skórka otarta z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Niebiańska zupa morelowa

Mleko zagotować ze szczyptą cynamonu, wsypać powoli kaszę manną i stale mieszając, gotować na małym ogniu ok.5 minut do zgęstnienia.
Ostudzić.
Morele zalać niewielką ilością wody, dodać sok i skórkę z cytryny.
Rozgotować na jednolita masę.
Przetrzeć przez sito i wymieszać z ostudzoną kaszą.
Śmietankę ubić na sztywną pianę, wymieszać z cukrem i ostrożnie dodać do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 12.02.2012 09:46
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak