Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

amoniaczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1/2 kg
margaryna 1/2 kostki
mleko 150 ml
cukier waniliowy opak
amoniak 2 łyżeczki
jaja 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: amoniaczki

Kroki postępowania

1
utrzyj margarynę z cukrem waniliowym,dodaj jaja,mąkę.amoniak rozpuść w letnim mleku i dodaj do ciasta.wyrób ciasto podsypując maką i wstaw na godzinę do lodówki.
Krok 1 - amoniaczki foto
2
wykrawaj z rozwałkowanego ciasta różnego rodzaju wzorki.kładź je na natłuszczonej blasze i piecz na jasnozłoty kolor.
Krok 2 - amoniaczki foto
3
wystudź ciasteczka.ułóż na talerzyku i podawaj
Krok 3 - amoniaczki foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak