Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

podsmażane pierogi z płuckami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płuca 15 dag
Ciasto pierogowe porcja
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula szt
masło 4 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: podsmażane pierogi z płuckami

cebulę posiekaj drobno podsmaż na maśle i dodaj do tego zmielone płucka.całość dopraw solą i pieprzem. masę smaż na wolnym ogniu ciągle mieszając.gotową ostudzoną masą faszeruj ciasto na pierogi. formuj pierożki które ugotuj w osolonej wodzie a następnie podsmaż na złoty kolor na oleju lub oliwie

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 30.10.2014 11:24
Zmielone płucka to nie jest wyjaśnienie - jak przygotować te płucka?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak