Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety rybne 3

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z mintaja 1 kg
sól i pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 2 szt
cebula 1 szt
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
tłuszcz do smażenia
kajzerka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety rybne 3

Filety rybne przepuścić przez maszynkę. Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Cebulę obrać, pokroić w drobniutką kosteczkę, przesmażyć na tłuszczu na złoty kolor. Do masy mięsnej dodać bułkę, jajka, sól, pieprz, przyprawę do ryb i ostudzoną cebulkę. Masę rybną dokładnie wymieszać, z masy formować okrągłe kotleciki, obtaczać w tartej bułce i smażyć na złoty kolor z obu stron.
Kotlety podawać z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika111 11.02.2012 16:33
fajny przepis na rybkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak