Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty 2

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 2 szt
kapusta czerwona 1 główka
cebula 1 szt
sól i pieprz
sok z cytryny
oliwa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty 2

Z kapusty obrać nadpsute liście. Włożyć kapustę do wrzącej wody, sparzyć. Następnie cienko poszatkować. Jabłka obrać zetrzeć na tarce o dużych otworach. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, dodać do kapusty. Wymieszać składniki surówki z oliwą, solą i pieprzem, oraz sokiem z cytryny. Gotową surówkę przełożyć do salaterki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 16.02.2012 21:24
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak