Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wiejska kiełbasa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek głowka
sól do smaku
pieprz do smaku
mięso wieprzowe bez kości 7 kg
słonina 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: wiejska kiełbasa

mięso podziel na kawałki wraz z e słoniną i zmiel w maszynce.dodaj sól i pieprz do smaku. wyrób masę mięsną rękami.dodaj rozdrobniony czosnek.gdy masa zacznie odstawać od dłoni przełóż ją do cienkich sztucznych jelit. pęta kiełbasy wędź aż jej kolor stanie się brązowy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak