Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z kisieli

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 0,5 kostki
jaja 4 sztuki
cukier kryształ 1 szklanka
mąka pszenna 2 szklanki
kisiel cytrynowy 3 opakowania
proszek do piczenia 1 opakowanie
olejek cytrynowy kilka kropel
mleko 2% 1 szklanka
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z kisieli

Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodając po jednym żółtku.Do gotowej masy wsypać kisiele w proszku, dodać olejek, dokładnie wymieszać.Następnie wsypać mąkę, proszek do pieczenia i wlać mleko.Ciasto powinno mieć gęstość cukrzącego się miodu.Na końcu dodać ubitą pianę z białek, ostrożnie wymieszać i wyłożyć do foremki.Piec w temp.180 stopni ok.50 minut.Upieczone ciasto można posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak