Sposób przygotowania

Masło, cukier, wodę i kakao zagotować, masę ostudzić.
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno. Żółtka wymieszać z masą czekoladową, dodać mąkę i proszek do pieczenia, a na koniec pianę z białek, wymieszać delikatnie.
Masę przelać do blaszki posmarowanej masłem . Piec w 180 C ok. 40 min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    bardzo lubie to ciasto
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    szukam dobrego przepisu na murzynka,mam nadzieję,że uda mi się
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    aż ślinka leci na widok takiego murzynka:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !