Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

moje ogórki konserwowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 1.5 kg
sól 4 łyżeczki
woda 1/2 l
cukier 1.5 łyzeczki
czosnek 5 ząbków
Liść laurowy suszony Prymat troche
ziele angielskie trochę
ocet winny 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: moje ogórki konserwowe

ogórki umyj i pionowo ułóż w wyparzonych słoikach. dodaj ząbek czosnku oraz gorczyce .zalej cukrem i solą wodę na zalewę.dodaj liść i ziele angielskie. ciepłą wodą zalej ogorki. słoiki odstaw na 5 dni w ciepłe miejsce a nastepnie do ogórkó dodaj ocet. pasteryzuj przez pół godziny i umieść je w chłodnym miejscu np spiżarni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 15.08.2012 16:15
wyglądają na kiszone, zwłaszcza z tym koprem, którego nie ma w składnikach...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak