Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Mleko podgrzewamy ( nie gotujemy). Do mleka dodajemy cukier, drożdże, cukier wanilinowy i 250 g mąki, wszystko mieszamy, następnie przyprószyć mąka, przykryć ściereczką i odczekać ok 30 min ( do momentu aż posypana mąka popęka). Do tak przygotowanego rozczynu dodajemy jajka i sól i zagniatamy, następnie dodać resztę mąki i masło(miękkie lub lekko podgrzane) i ponownie zagnieść, Uformować jedną duża kule z ciasta przyprószyć ją mąką i odstawić w ciepłe miejsce przykrywając ściereczką na ok 30 min ( do momentu aż posypana mąka popęka)


Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    bardzo apetyczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    sara1

    zgadzam się bardzo apetycznie wyglądają te bułeczki
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    anulka69

    bardzo je lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    rewelacja
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Joanna46

    Słodki obbiad
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    cudne bułeczki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    mniam :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kikiriki

    Na pewno zrobie
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    smak dzieciństwa
  • 0
    original
    Opublikowano

    smile

    pyszne:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !