Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka duszone

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 4 porcje
olej 5 łyżek
sól do smaku
czosnek 3 ząbki
Stek z grilla Prymat 1 łyżka
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka duszone

Kroki postępowania

1
Olej wymieszać z przyprawami i wyciśniętym czosnkiem.
Krok 1 - Żeberka duszone foto
2
Marynatą natrzeć żeberka i odstawić w chłodne miejsce na 2-3 godziny.
Krok 2 - Żeberka duszone foto
3
Mięso razem z marynatą kłaść na rozgrzany olej, oprószyć solą i zrumienić z każdej strony.
Krok 3 - Żeberka duszone foto
4
Zalać wodą, dusić pod przykryciem do miękkości.
Krok 4 - Żeberka duszone foto
5
Jak mięso będzie miękkie, odparować resztę wody i ponownie zrumienić mięso.
Krok 5 - Żeberka duszone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 11.02.2012 11:00
Mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak