Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świeże buraczki do obiadu

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 3 szt
ocet 1 łyżka
woda 2 litry
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Świeże buraczki do obiadu

Buraki zagotować do miękkości w dwóch litrach wody, następnie ostudzić, obrać z łupin i zetrzeć na tarce do jarzyn o średnich oczkach, do startych buraczków dodać ocet i wymieszać, na koniec doprawić do smaku cukier i ponownie wymieszać do rozpuszczenia się cukru. Świeżutkie buraczki podaję z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bursztynek 14.06.2012 22:22
są rewelacyjne
anja3107 22.05.2012 11:13
pyszne
LuKaSz4761 25.03.2012 09:45
pyszne
Kaja35 05.03.2012 12:11
Przepyszne
jolanta19 16.02.2012 16:46
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak