Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta szarlotkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 2 szt
cynamon 0.5 łyżeczki
cukier 1-2 łyżeczki
mąka
masło
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta szarlotkowa

ciasto wykonujemy według przepisu:
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/195758/ciasto-na-tarte-slodka.html

Jabłka obieramy i scieramy na dużych oczkach, dodajemy cukier (w zależności od kwaśności jabłek) i cynamon.
Robimy kruszonkę z masła maki i cukru (wszystko ucieramy razem palcami).
Po lekkim podpieczeniu tart dodajemy farsz, przykrywamy kruszonką i pieczemy kolejne 10min w temp 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smile 20.02.2012 21:37
super:)
freekate 11.02.2012 08:13
klasyczne połączenie które nigdy się nie nudzi :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak