Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Musztardowe skrzydełka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka z kurczaka 12 sztuk
Musztarda sarepska Prymat 5 łyżeczek
olej 6 łyżeczek
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 3 łyżeczki
Sól czosnkowa jodowana Prymat 2 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Musztardowe skrzydełka

Kroki postępowania

1
Musztardę dokładnie wymieszać z olejem, solą czosnkową, przyprawą do kurczaka i ziołami.
Krok 1 - Musztardowe skrzydełka foto
2
Marynatą natrzeć skrzydełka i odstawić w chłodne miejsce na 2-3 godziny.
Krok 2 - Musztardowe skrzydełka foto
3
Po tym czasie mięso razem z marynatą przełożyć na suchą patelnię, mocno zrumienić.
Krok 3 - Musztardowe skrzydełka foto
4
Zalać wodą i dusić do miękkości pod przykryciem.
Krok 4 - Musztardowe skrzydełka foto
5
Jak mięso będzie już miękkie, odparować resztę wody i ponownie zrumienić mięso.
Krok 5 - Musztardowe skrzydełka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 20.10.2012 10:24
Pięknie przyrumienione. Tak lubię.
cooleczka 07.08.2012 17:54
fajne
Weronika_eM 27.05.2012 20:55
zjadłabym z chęcią

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak