Sposób przygotowania

Nóżki opłukać , włożyć do rondla z wrzącą wodą, zagotować odcedzić i poprzecinć w zdłuż. Włożyć do osolonej wrzącej wody i gotować, następnie dodać włoszczyznę, liść laurowy, ziele angielskie, Gdy mięso będzie miękkie , odcedzić wodę , usunąć kości, każdą nuszkę przeciąć na dwa prostokąty, ułożyć na desce, przycisnąć drugą deską, obciążyć i pozostawć do zastudzenia. Przygotować ciasto, mąkę rozmieszać z żółtkami, olejem i wodą, ciasto posolić i dodać pianę ubitą z białek. Przygotowane mięso przekrajać na polowy, posolić i posypać pieprzem, zanużyć w cieście i smażyć na silnym rozgrzanym smalcu z oby dwuch stron na złoty kolor..

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !