Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moje "rolmopsy".

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

matias 2-3 płaty
papryka marynowana
ogórek kiszony
cebula
ocet 2 łyzki
Kolendra cała Prymat
cukier 2 łyżeczki
pieprz
woda 350ml (przegotowana)
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Moje "rolmopsy".

Kroki postępowania

1
Śledzie delikatnie odmoczyć, a następnie posypać pieprzem i papryką.
Krok 1 - Moje "rolmopsy". foto
2
Na każdy płat położyć po kawałku ogórka, papryki i cebuli.
Krok 2 - Moje "rolmopsy". foto
3
Zwinąć w rulonik i spiąć wykałaczką.
Krok 3 - Moje "rolmopsy". foto
4
Do słoika włożyć pokrojoną cebulkę i trochę kolendry. Na to ułożyć śledzie.
Krok 4 - Moje "rolmopsy". foto
5
Zalać przegotowaną ostudzoną wodą doprawioną octem i cukrem.
Krok 5 - Moje "rolmopsy". foto
6
Wstawić na noc do lodówki.
Krok 6 - Moje "rolmopsy". foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 03.06.2012 19:59
super
kamyk 22.03.2012 09:40
super
romanrafal
romanrafal 20.02.2012 08:49
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak