Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 50 dkg
por 60 dkg
olej 10 dkg
przecier pomidorowy 4 łyżeczki
smalec 2 łyżki
sól
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina

Pory oczyścić z części niejadalnych, dokładnie opłukać i pokrajać w poprzek na kawałki, do silnie rozgrzanego oleju włożyć pory, zasmażyć . Mięso pokrajać na kawałki jak na gulasz, tłuszcz roztopić na patelni, i usmażyć posolone kawałki mięsa, następnie mięso włożyć do rondla z porami, wlać ok 1 litra wody , dodać sól i gotować pod przykryciem. W pozostałym tłuszczu na patelni zasmażyć paprykę i przecier pomidorowy , rozrzedzić zimną wodąi wlać do rondla, gdy mięso i pory będą miękkie , wszystkie składniki zamieszać i zagotować

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 25.01.2013 20:32
Pyszna
Łukasz15 25.01.2013 20:32
Pyszna
Motorek 28.11.2012 08:35
smaczna
Wafelek2601 27.03.2012 10:23
pycha
ronald88 15.03.2012 11:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak