Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos estragonowy do ryb

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej 2 łyzki
mąka 1,5 łyżki
woda 1 szklanka
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżka
estragon 1/2 łyżeczki
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos estragonowy do ryb

Na patelnie po usmażonych rybach wlewamy olej, gdy się rozgrzeje, dodajemy mąkę i przyprawę do ryb, mieszamy. Rozprowadzamy wodą - 1-1, 5 szklanki, mieszamy, żeby nie było grudek. Na koniec doprawiamy sola, pieprzem i estragonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owca441 10.02.2012 20:49
ciekawy
owca441 10.02.2012 20:49
ciekawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak