Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
woda 2 szklanki
sól 1 łyżeczka
olej 2 łyżki
łopatka bez kości 60 dag
cebula 2 szt
jajko 1
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem

Mięso ugotować, ostudzić, zmielić w maszynce. Cebule obieramy, kroimy w kostkę i smażymy na oleju, dodajemy do mięsa wraz z jajkiem, mieszamy, doprawiamy do smaku. Z mąki, wody, 1 łyżeczki soli i 2 łyżek oleju zagniatamy ciasto, rozwałkowujemy i szklanką wycinamy kółeczka, nakładamy porcje farszu i sklejamy. W garnku zagotować wodę, posolić i wrzucać pierogi. Gotować ok. 10 minut. Gorące polać cebulka usmażona na oleju

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 23.07.2013 12:29
Uwielbiam takie pierogi :)
m1monika 22.08.2012 11:51
ja też :-)
Wafelek2601 24.02.2012 19:21
poproszę o porcję
cooleczka 16.02.2012 10:06
mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak