Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z pęczakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 100 g
papryka czerwona 1 szt
por 1 szt
cebula 1 szt
mięso wołowe 200 g
ser żółty 100 g
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
pęczak 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z pęczakiem

Cebulę pokroić i podsmażyć na oleju. Dorzucić pokrojone w plasterki pieczarki, pokrojoną w drobną kostkę paprykę i cienkie plasterki pora. Podsmażone warzywa przełożyć do żaroodpornego naczynia.
Mięso zmielić i podsmażyć,przyprawiając obficie pieprzem i solą. Wymieszać z warzywami. Dodać ugotowany pęczak. Część startego sera wymieszać z kaszą z warzywami. Resztę sera rozłożyć na wierzchu mieszanki.

Zapiec w piekarniku w temperaturze 200 st do czasu zrumienienia sera.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sunnymood 13.02.2012 16:50
jeszcze nie jadłam sałatki z pęczakiem
Anio?eczek 11.02.2012 22:07
super pomysł!
foczka-ks 10.02.2012 21:48
peczk ciekawy do sałatki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak