Sposób przygotowania

Warzywa oczyścić pokroić na kawałki zalać 2 litrami wody i gotować ,gdy będą na pół miękkie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki.Gotować tak długo aż ziemniaki zaczną się rozpadać.Gdy wody będzie mało a zupa gęsta to dolać trochę wody. Boczek pokroić na skwarki ,usmażyć na patelni,pod konie dodać pokrojoną drobno cebulę.Gdy cebula się lekko zeszklić ,razem ze skwarkami włożyć do zupy .Zupę doprawić solą i pieprzem.Taką zupę gotowała moja babcia ,a przypomniała mi o niej moja sąsiadka

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    ciekawa nazwa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    to fakt, ciekawa nazwa ale jedzonko zapowiada się smacznie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    zupa zapowiada się bardzo smacznie bo nie ma to jak sprawdzone babcine przepisy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !