Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

"Rozgotowane"

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 1 pęczek
ziemniaki 0,5 kg
cebula 1 szt
Sól czosnkowa jodowana Prymat
boczek 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: "Rozgotowane"

Warzywa oczyścić pokroić na kawałki zalać 2 litrami wody i gotować ,gdy będą na pół miękkie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki.Gotować tak długo aż ziemniaki zaczną się rozpadać.Gdy wody będzie mało a zupa gęsta to dolać trochę wody. Boczek pokroić na skwarki ,usmażyć na patelni,pod konie dodać pokrojoną drobno cebulę.Gdy cebula się lekko zeszklić ,razem ze skwarkami włożyć do zupy .Zupę doprawić solą i pieprzem.Taką zupę gotowała moja babcia ,a przypomniała mi o niej moja sąsiadka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 08.05.2012 13:50
zupa zapowiada się bardzo smacznie bo nie ma to jak sprawdzone babcine przepisy
Krystyna32 05.04.2012 08:25
fajne
Norgiusz 23.03.2012 07:56
super
fictor123 23.03.2012 07:37
super
Ewelina38 18.02.2012 18:25
to fakt, ciekawa nazwa ale jedzonko zapowiada się smacznie
foczka-ks 10.02.2012 21:48
ciekawa nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak