Sposób przygotowania

Groch zalać wodą i odstawić na kilka godzin w celu namoczenia, po czym ugotować na półmiękko. Mięso wieprzowe, kiełbasę i boczek wędzony pokroić w niewielkie kosteczki. Przesmażyć osobno, dodać do namoczonego grochu. Ziemniaki, marchewkę, seler i pietruszkę pokroić w kosteczkę i również dodać do grochu. Dodać przyprawy: natkę pietruszki, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek i czosnek. Gotować do czasu, aż warzywa będą miękkie. Podawać z chlebem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Joanna83

    A dlaczego wojskowa? :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    Bo daje żołnierzom krzepę :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    perelka780

    w wojsku nie bylam ale taka zupke to ja lubie:-) mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    dobra grochówka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !