Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z kiwi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
kiwi 3 szt
mąka pszenna 150 g
mąka ziemniaczana 120 g
cukier 200 g
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
sól
śmietana 30% 2 op
cukier puder 3 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z kiwi

Jaja oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, pod koniec ucierania dodawać po łyżce wody. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Ubite białka przełożyć delikatnie do utartych żółtek i dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie pomieszać łyżką, nie ubijać.

Wylać na tortownicę wysmarowaną tłuszczem i posypana bułką tartą, pół masy biszkoptowej. Piec 0k. 20-25 min w 200 stopniach c. Śmietanę ubić dodać cukier puder. Przełożyć nią każdą warstwę biszkoptu. Kiwi pokroić i wyłożyć między każdą warstwę śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 02.12.2012 19:46
ladnie wyglada
Betka 31.05.2012 20:19
pięknie wygląda;)
paula99926 15.04.2012 18:18
apetycznie wygląda
paula99926 15.04.2012 18:18
apetycznie wygląda
Justyna28 27.03.2012 15:39
pyszne
leonkot 22.03.2012 13:48
ale wygląda ładnie :)
aginaa 17.02.2012 14:55
ladnie wyglada
SmacznaPyza 10.02.2012 15:41
tyle że świeże kiwi w połączeniu z nabiałem gorzknieje więc takie ciasto będzie dobre do zjedzenia od razu a potem niekoniecznie.....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak