Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z indyka z delikatną skórką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 400 g
śmietana 5 łyżek
olej
ser żółty 300 g
czosnek 2 zabki
mąka 4 łyżki
Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat
jajko 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z indyka z delikatną skórką

Mięso dokładnie myjemy i przecinamy na pół. Delikatnie ubijamy tłuczkiem z dwóch stron, przyprawiamy i pozostawiamy na około godzinę w przyprawach. Czosnek obieramy, przecieramy na tarce o małych oczkach i łączymy ze śmietana, mąką oraz jajkiem. Ser żółty przecieramy na tarce o niezbyt dużych dziurkach i dodajemy do panierki. Dokładnie mieszamy naszą panierkę aby wszystkie składniki się połączyły. Mięso panierujemy i smażymy na rozgrzanej patelni z olejem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 31.05.2012 20:20
mniam mniam;))
paula99926 15.04.2012 18:17
napewno pyszniutkie
ziutula
ziutula 05.04.2012 22:32
takie mięsko lubie do kanapek np. na wyjazd...
Akna 20.02.2012 12:42
zrobie dzis na obiad :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak